Barbecueverbod

Het aangekondigde barbecueverbod in de parken in Amsterdam-Zuid, waaronder het Vondelpark, is een feit. Wie het toch waagt zijn vlees te braden in het gras, riskeert een boete van zeventig euro.

Stadsdeel Zuid wil met het verbod overlast voor bezoekers en schade aan de parken beperken. “Dit voorjaar werden de parken steeds intensiever gebruikt door steeds meer mensen, met als resultaat een enorme bak afval aan het eind van de dag,” zegt Hans Henrotte van het stadsdeel. Vooral de wegwerpbarbecues die supermarkten verkopen, zouden voor veel overlast en schade zorgen. Ze worden aan de lopende band achtergelaten, ze stinken en veroorzaken schroeiplekken in het gras, aldus het stadsdeel.

Om de liefhebbers tegemoet te komen, worden in het Vondelpark, Sarphatipark, Gijsbrecht van Aemstelpark en het Martin Luther Kingpark zogeheten barbecueweides aangewezen, waar wel gebarbecued mag worden. Deze plekken worden met borden aangegeven en voorzien van vuurvaste containers, waar mensen hun smeulende afval veilig in kwijt kunnen.

Het Beatrixpark en het Amstelpark krijgen geen barbecueweides. Volgens het stadsdeel zijn daar geen geschikte locaties om barbecueën toe te staan. Het Beatrixpark is wat betreft begroeiing en planten te kwetsbaar en op de enige geschikte locatie in het Amstelpark wordt binnenkort gebouwd.

De bezoekers van de parken worden met borden geïnformeerd over het barbecueverbod. In het Vondelpark worden de borden op 8 augustus geplaatst. Twee weken daarna komen de borden in de andere parken. Zodra de borden zijn geplaatst, zal het barbecueverbod worden gehandhaafd .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s